donderdag 25 maart 2010

Hoi iedereen! Maandag 22 maart 2010






Vandaag was het opnieuw vroeg dag. We stonden om 6.30 uur op en maakten ons op het gemak klaar om naar school te gaan.


Rond 7.30 uur vertrokken we richting school, waar we nog even stopten om een flesje water te kopen in het lokale winkeltje naast de school. Daarna woonden we zoals iedere dag de parade bij. Opnieuw kregen we een prachtige opvoering te zien van de scouts die de vlag hijsen.


Daarna was het tijd om erin te vliegen. Het was de laatste voormiddag dat we met de kinderen zouden werken die problemen hadden met ‘take away’. Vrijdag hadden we enkele werkblaadjes gemaakt, die ze vandaag konden oplossen. We merkten dat sommige kinderen er toch wel in slaagden om de werkblaadjes in te vullen. Anderen hadden toch nog problemen.


Vandaag waren ze aan het oefenen op ‘take away and plus’ en daardoor besloten we om met elk 10 kinderen van de klas naar buiten te gaan. We deden alsof we naar de winkel gingen om spulletjes te kopen. De kinderen kregen elk een winkelmandje (botervlootje) mee om hun inkopen (steentjes) in te stoppen. Als ze eenmaal alle inkopen hadden gedaan, lieten we ze wat sommetjes maken. Vb. neem de twee appels uit je mandje, hoeveel stukken fruit zijn er nu nog over? Dit vonden de kinderen super leuk en ze leefden zich volledig in.


Net voor de middag gingen we met Joshua, één van de oudste van de nurseryclass, naar Socofas. Hij had namelijk een hele lelijke wonde aan zijn been en oor. Gelukkig waren we mee, want we moesten met man en macht hem vasthouden op het ziekenbed. De dokter kwam met een naald af om al het etter uit de wonden te halen, daardoor was Joshua wat bang en tierde hij heel Maweni bij elkaar. Stephanie mocht dan ook de dokter wat assisteren met zuurstofwater op een haasje te doen en het aangeven van antibiotica. We moesten dan ook zijn zus inlichten over welke medicatie hij wanneer moest innemen. Dus trokken we snel terug naar school.


Na de lunch kwamen we in school toe en merkten we dat de jongeste kinderen van de nurseryclass aan het slapen waren. We besloten toen om met al de oudste kinderen naar buiten te gaan voor PE. Kathy nam deze kinderen bij zich en werkte met de prenten uit ‘kleuters bewegen’. De kinderen moesten goed kijken naar de prenten en die uitbeelden, zelf Fatuma junior deed mee en Fatuma Senior keek toe vanuit de deuropening van de klas. Dit zorgde echt voor hilarische momenten. Daarna waren de meeste jongste kinderen wakker en kon Stephanie deze meenemen naar buiten. Zij gebruikte wel de eenvoudigste prenten, want sommige oefeningen waren voor de allerkleinsten (2,5 jaar) wat te moeilijk. Ze amuseerden zich te pletter en vonden het jammer dat ze naar de klas moesten.


Om de dag af te sluiten hebben we nog samen een nieuw spel geïntroduceerd ‘Chinese voetbal’. De kinderen op zich waren al superblij als ze de bal zagen, laat staan dat we het spel konden spelen. In het begin liep het wat stroef, maar eenmaal ze snapten wat ze moesten doen, verliep alles heel goed en vonden ze het echt leuk om te spelen. Sommige kinderen waren zelf boos dat het al tijd was om naar huis te gaan.


Na schooltijd was het tijd om nog even langs de bank te gaan en naar de winkel te gaan om water te kopen. We stopten ook onderweg om enkele African patatoes te kopen. Daarna trokken we naar huis en zetten we al ons materiaal klaar voor morgen.

Straks eten we onze patatjes op en bekijken we nog even al onze foto’s van de voorbije weken en zullen we nog enkele kruiswoordraadsels oplossen. Het zal eens een rustige avond worden en vroeg in ons bedje kruipen.

Daag iedereen… Tot later…

Geen opmerkingen:

Een reactie posten