donderdag 25 maart 2010

Jambo ! Woensdag 24 maart 2010






Deze morgen konden we eens uitslapen, want op woensdag is het onze vrije dag. Deze konden we zoals iedere week goed gebruiken, want we wilden heel veel doen vandaag. Zo stonden we op rond 7.30 uur. Kathy had deze nacht goed geslapen, maar Stephanie daarentegen moest af en toe eens opstaan. Beviel het eten van gisteren haar niet of lag er iets anders op haar maag? Wie zal het zeggen? Deze ochtend werden we eigenlijk ook gewekt door de powercut. Onze ventilator was namelijk uitgevallen en we hoorden enkele druppels vallen. Tegen dat we opstonden viel het water met bakken uit de lucht. We hadden nooit zoveel regen gezien hier, het was dan ook de eerste keer dat het hier echt goot.


Na een kort maar lekker ontbijt vlogen we er meteen in. We zetten al het gerief al klaar voor morgen, onder andere kleurpotloden, wasco’s, papier en onze zelfgemaakte muziekinstrumenten. We zijn er heel fier op en hopen dat deze lang zullen meegaan en goed gebruikt zullen worden, maar daar twijfelen we eigenlijk niet aan. Daarna maakten we nog enkele lesvoorbereidingen voor de komende week.


Als dit allemaal in orde was, was het tijd voor een taak die we de voorbije dagen wat uit het oog hadden verloren: onze was. Doordat het zo regende konden we niet naar buiten, want hier en daar hadden we toch wel te maken met hier en daar een vijver. Dus daarom besloten we om onze was maar in huis te doen. Kathy nam de badkamer onder haar hoede en Stephanie de keuken. Al snel merkten we dat we wat teilen tekort hadden dus liepen we maar naar buiten, dit kon wel eens gevaarlijk zijn voor het wegglijden.
Doordat we niets buiten konden hangen, maakten we van ons huis een echt wasserette. Zo hingen we onze kleren aan kapstokken in de douche, aan de stoelen, aan de kasten en in onze lege kamer. Hopelijk zal het tegen vanavond wat droger zijn, maar we vrezen er wat voor.


Ondertussen was het toen al 13.00 uur en besloten we maar om tot de lunch over te gaan. We aten iets kleins en deden daarna mooi zoals gewoonlijk onze afwas.


Achteraf maakten we als ontspanning (niet in de regen, maar in de stralende zon. Jaja na regen komt zonneschijn.) een wandeling naar het strand. Aan het plaatselijke groentenkraampje kochten we een lekkere banaan en appel die we onderweg lekker konden opsmullen. Tijdens onze wandeling maakten we een korte stop in de 40 thieves. Daar dronken we een smootie, maar deze is ons niet echt bevallen. We besloten na het opdrinken van onze drank om nog even naar Kim 4 love te wandelen, daar zagen we dat er een soort bokstraining was. We namen even een kijkje en keken kort toe hoe ze op elkaar sloegen.
Als we genoeg gezien hadden keerden we terug richting huis, want we wilden thuis zijn voor het donker.


Eenmaal thuis zagen we dat er helaas weeral geen power was. Met wat kaarsen zorgden we voor wat verlichting en sfeer. Toen de power namelijk terug was en we de lichten aanstaken kregen we plots te maken met een insectenplaag. Onze nachtwaker wist ons te vertellen dat dit komt door de regen en het licht. Hij hielp ons dan ook met het verwijderen en kuisen van ons huis. Met onze spuitbus doom, een borstel en een mopper in de hand gingen we aan de slag. Oef… ons huis was eindelijk terug insectvrij en als we er toch nog eentje vonden dan wisten we die wel weg te krijgen.
Zo konden we eindelijk op ons gemak een boterham eten en onze blog typen. Doordat we geen krediet meer hebben zullen we morgen pas alles kunnen posten op het internet. Nu zullen we nog even naar een filmpje kijken en daarna kruipen we in ons bed. Hopelijk zien we vannacht geen beestje of zingen we niet het liedje: beestjes, beestjes …


Daag iedereen…

Geen opmerkingen:

Een reactie posten