maandag 8 maart 2010

Mambo Pua! Woensdag 3 maart 2010






Vandaag werd het vroeg dag. De haan op onze gsm kraaide ons wakker om 5.45 uur en sprongen onmiddellijk uit ons bed, want om 7.00 uur werden we verwacht bij de cottages van onze ouders.

Met zijn tienen trokken we met een busje richting de Wasinieilanden om er dolfijnen te zien en te snorkelen. We keken er naar uit vol spanning. In het busje kregen we zoals gewoonlijk een gratis massage en zagen we alle kanten. We moesten ons goed vasthouden, want anders kon het wel eens gebeuren dat we een paar tanden verloren.

Toen we aangekomen waren, maakten we al snel kennis met enkele plaatselijke verkopers, maar daar trapten we niet in. We trokken snel naar de boot om er kennis te maken met ons kapiteinen en om de dolfijnen te kunnen bewonderen. Het werd al snel warm en de bleven niet gespaard van de zon ook al voelden we die niet door de wind. In het begin gingen we heel veel op en neer en sommige mensen werden wel eens ziek, zoals de mama van Kathy en de papa van Stephanie.

Uiteindelijk was het zover en zagen we van in de verte enkele dolfijnen uit het water springen. De boot zorgde voor wat speed zodat we toch nog konden fotograferen. In het begin ging dit heel moeilijk, maar al snel hadden we het te pakken en konden we toch enkele mooie foto’s maken.

Daarna zetten we onze tocht verder op te snorkelen. Iedereen behalve wij trok zwemvliezen, want dit wilden we niet dragen omdat onze voeten daarvan pijn doen. Al snel merkten we dat we altijd de laatste waren en dat Omar (de begeleider) telkens moest wachten op ons. Dat vond hij niet erg, want zo kon hij nog eens alles vertellen aan ons wat we te zien kregen onder water. We zagen prachtige vissen, maar ook enkele waterschildpadden die heel rustig onder ons zwommen. We kregen ook koralen te zien, de zandbank en enkele bekende vissen die meespelen in finding nemo. We waren zo blij dat we kennis hebben mogen maken met zo’n beroemde vissen. Toen we op de boot zaten en merkten dat er nog veel mensen te kort waren besloten we om nog maar een duikje te nemen in de zee. Het was heel verfrissend en we maakten heel veel plezier.
Achter deze lange, maar superleuke ochtend trokken we met de boot richting het plaatselijke restaurantje aan de zee. Hiervoor moesten we overstappen in een taxi. Dit was uiteraard geen gewone taxi, maar een klein houten bootje waar ze het water van moesten uitscheppen met een emmertje. Toen we aankwamen, konden we genieten van heel wat lekker eten, maar veel te veel want dat zijn we niet meer gewoon. Door al dat drinken en eten konden we ook wel eens een bezoekje brengen aan het toilet, maar dit waren geen gewone toiletten. Dit zullen jullie wel zien op onze foto’s.

We maakten nog een korte wandeling door het dorp en maakten wat kennis met de plaatselijke bevolking.

Nadien trokken we terug met de kleine taxi richting de boot en namen we nog een duik in het water om af te koelen, want we moesten toch nog wachten op 10 andere mensen. De terugrit ging heel snel, want deze deden we al zingend.

In het busje was het in het terugkeren redelijk stil, want we waren namelijk alle twee gesneuveld. We sliepen de hele rit en kwamen pas wakker toen we thuis aankwamen.

We aten nog snel iets en maakten dan onze rugzak, want morgen vertrekken we namelijk voor drie dagen met z’n allen op safari. We kijken er alvast naar uit.

Daag iedereen tot morgen…

Geen opmerkingen:

Een reactie posten