zondag 21 maart 2010

Karibu Sana ! Vrijdag 19 maart 2010






We hadden een vreselijke nacht achter de rug. Beiden konden we de slaap niet vatten door de warmte en door de vele nachtmerries. We hoorden ook enkele vreemde geluiden, maar wat het was… Wie weet dat. Wie zal het zeggen pol. Deze morgen waren we dan ook om 5.30 uur wakker, maar we bleven liggen tot 6.20 uur. We namen een ontbijtje en maakten ons klaar om naar school te gaan.

We woonden opnieuw de parade bij. De directeur Omasa had een leuk verhaal om te vertellen aan de kinderen, maar op een spannend moment stopte hij met het verhaal en zei dat hij later zou verder vertellen. Dit vonden de kinderen precies niet zo leuk, net als wij. We zijn alvast nieuwsgierig naar het vervolg. Daarna was het tijd om de vlag te hijsen door de scouts.

Dan was het opnieuw tijd voor onze wekelijkse godsdienstles. Er werd deze keer niet veel gezongen, maar we kregen wel een mooi en leuk verhaal te horen van de directeur. Die kan echt fantastisch vertellen met heel veel intonatie en mimiek. Af en toe stak hij er een grappig stukje tussen. Iedereen was heel aandachtig aan het luisteren naar het verhaal, net als wij. Als er toch kinderen durfden in slaap te vallen, dan wist hij die wel op de een of andere manier wakker te krijgen. Dit zorgde voor hilarische momenten. Dit staat dan ook allemaal op band.

Daarna namen we opnieuw de kinderen bij ons die wat moeite hebben met ‘take away’.We legden met handen en voeten uit wat ze moesten doen. We maakten ook terug gebruik van de rekendozen. De kinderen kunnen hier al goed weg mee en vinden het leuk om de blokjes te manipuleren. Zo kunnen ze ook de cijfers linken aan een hoeveelheid. Hier en daar merkten we wel nog enkele problemen op die we zeker nog zullen trachten te verbeteren. Doordat we elk één leerling bij ons namen konden we onze aandacht beter vestigen op hun probleem en hun zo klaarstomen voor de volgende examens. Want die staan binnenkort voor de deur. Zo konden we ook veel oefeningen geven zodat de kinderen het goed zouden snappen.

Tijdens de lunch kwamen enkele werkmensen over de vloer om de mozaïek in de kasten af te werken. En we moeten zeggen: het mag er best zijn. Ze hebben goed werk geleverd.

Na de lunch namen we de twee zwakste nog even bij ons om het nog eens uit te leggen, maar we werkten al snel dat de aandacht aan verslappen was. Daardoor besloten we om ermee te stoppen en deden we een bewegingstussendoortje met al de kinderen. We maakten ook nog enkele oefenblaadjes zodat we maandag met de kinderen verder kunnen werken die problemen hebben met ‘taka away’.

Achter dit trokken we met de oudste naar het strand. Deze keer was het niet met teacher James, want die was afwezig, maar met teacher Abner en teacher Ibrachim. Teacher Abner nam de groep meisjes mee om te voetballen en teacher Ibrachim de grote groep jongens. Wij keken toe van op een afstand en maakten enkele leuke foto’s van beide groepen. Nadat de kinderen een duikje hadden genomen trokken we terug naar school. Daarna namen we afscheid van de teachers en the students en trokken we naar ons huisje om daar wat te werken voor school. We werkten de laatste muziekinstrumenten af, want we hadden ze nog niet allemaal kunnen schilderen en we werkten ook nog aan onze blog.
Vanavond gaan we op ons gemak iets eten en drinken in Tandouri en dan trekken we naar BEDlehem.

See you kesho.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten