maandag 8 maart 2010

Karibu sana ! Dinsdag 2 maart 2010






Deze morgen was het opnieuw vroeg opstaan. We wilden de parade bijwonen samen met de ouders.

Na de parade namen we onze ouders mee naar de watertoren, afvalput en nurseryclass. Ook brachten we een bezoekje aan Amanischool, want deze school had nog niemand gezien.

Daarna gingen we terug naar Rainbow 4 kids primary school om daar onze les te geven. We hadden allebei een spel bij voor de oudste kinderen, maar die waren bezig met examens. We besloten om het te proberen met de jongste kinderen. Al snel merkten we dat dit niet te doen was. We werkten met cijfers (ik kan al tellen) en kleuren en vormen (colorama). Als we ze iets vroegen dan zeiden ze diezelfde zin gewoon na en konden op niets antwoorden.
We besloten dan maar om er mee op te houden en de leerkracht en directeur op de hoogte te brengen van de situatie. We trokken dan naar huis om muziekinstrumenten te maken, zodat we die dan zo snel mogelijk kunnen integreren in de klas.

Plots was het hier precies een zoete inval. Onze ouders kwamen hier aan om eens te kijken hoe het met ons was. Ze hielpen wat met het opruimen van de vele snippers en daarna trokken we met onze ouders naar Kebene. Daar kregen we een hele rondleiding door de ouder gebouwen, maar ook de nieuwe die ze aan het bouwen zijn voor de oudere kinderen. Ook het kippenhok kregen we te zien. Het is fascinerend hoe ze de dakpannen (die gemaakt zijn van palmboombladeren) in elkaar vlechten. We konden onze ogen niet geloven.

Om de avond af te sluiten gingen we naar het strand om een wandeling te maken, maar het werd een korte wandeling want het water was al veel te dicht. Dus trokken we naar de cottages van onze ouders om er een hapje te eten, want onze koelkast was namelijk wat leeg.

Eenmaal thuis gekomen maakten we onze rugzak en straks kruipen we in ons bed, want morgen is het vroeg dag. We trekken namelijk met zijn tienen naar de Wasinieilanden, maar morgen horen jullie daar meer over.
Lala Salama.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten