woensdag 17 maart 2010

Jambo Jambo! Maandag 15 maart 2010






Vandaag werd het vroeg opstaan voor Stephanie. Om 5.00 uur ging de wekker af en maakte ze samen met een andere vrijwilligster zich klaar om naar Kebene te gaan, want om 6.00 uur moesten we de ouders afhalen aan Indian Summer Cottages.
Ze gingen beiden mee tot in Mombassa en wuifden daar hun ouders en familie uit. Er zijn heel wat traantjes gevallen, maar binnen vijf weken kunnen we zo opnieuw in de armen nemen.
Terwijl Stephanie weg was, nam Kathy opnieuw een groepje van 6 kinderen bij zich om de activiteit met de snippers af te werken.
De kinderen amuseerden zich te pletter en maakten er echt hun werk van. Er ontstonden opnieuw prachtige tekeningen.


Na de porridge kwam Stephanie terug en speelde ze een spel met cijfers. De oudste kinderen van de nurseryclass moesten de cijfers in elkaar puzzelen. Voor sommigen was dit een heuse klus en sukkelden dan ook met de puzzelstukjes. Sommige klopten als het ware de puzzelstukjes in de houten plank en bij anderen lukte dit weer heel goed.


Achter de lunchpauze werkten we terug in groepjes met de kinderen. Zowel de kinderen als wij amuseerden ons te pletter. De oudste kinderen van de nurseryclass leerden ons ook enkele woorden aan in het kiswahili. Zo kunnen we de volgende keer nog beter communiceren met de allerkleinsten.


Net voordat het tijd was om de klas te poetsen overliepen we eens de lijst om te kijken of iedereen aan de beurt was gekomen met de activiteit rond het snipperen, maar helaas kwamen we te weten dat er 5 jongste kinderen nog niet aan de beurt waren gekomen. Dit vonden we toch wel jammer om die ervaring voor hen achterwege te laten. We besluiten daarom om morgen deze kinderen nog aan de beurt te laten komen.


Nu eerst nog enkele foto’s kiezen die we dan op de blog zetten, daarna ons potje koken en dan snel in ons bed kruipen.


See you kesho !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten