maandag 8 maart 2010

Jambo Jambo ! Donderdag 4 maart 2010, vrijdag 5 maart 2010 en zaterdag 6 maart 2010






Gedurende onze safari moesten we telkens vroeg opstaan, maar dit vonden we niet erg, want we kregen zoveel te zien. Donderdag maakte de wekker ons wakker om 5.30 uur. We namen snel een douche en stopten nog wat noodzakelijke dingen in onze rugzak. Om 7.00 uur werden we opnieuw verwacht bij onze ouders, want het busje zou ons komen oppikken om ons naar de airport te brengen.

Daar namen we een heel klein vliegtuig en trokken we richting Masai Mara. Onderweg hadden we terug heel veel plezier zoals altijd en kregen we de Kilimanjaro te zien. Na een vlucht van twee uur, kwamen we aan op onze bestemming. Daar maakten we kennis met onze twee chauffeurs. Er was wel een klein probleem: we waren met z’n tienen en hadden twee jeeps ter beschikking waar telkens vijf personen in moesten. We splitsten ons op, waardoor Stephanie in de andere wagen terecht kwam. Gelukkig ontdekten we al snel dat we via kanaal 1 op de autoradio contact konden houden met elkaar. Dit zorgde voor hilarische momenten, zelf de Masaichauffeurs (Josef en Henry) konden het niet laten om te lachen en grapjes uit te halen. We leerden zo enkele Vlaams woorden en zinnen, zoals we zin weg é, mo jongens toch, oe ist, goed en me gie, wok goed é… Zij leerden ons ook enkele nieuwe woorden Kiswahili die we wel konden gebruiken als we met elkaar communiceerden.

Al snel maakten we ook kennis met vele dieren. We zagen de big five. Daaronder verstaat men olifanten, buffels, neushoorn, leeuwen, luipaarden. We zagen naast deze dieren ook kuddes giraffen, zebra’s, cheeta’s, vele vogels, Kenian express(Pumba’s: everzwijnen), nijlpaarden, dikdik’s, krokodillen, hyena’s, struisvogels, blue jeans, heartbeast en nog veel meer. We maakten vele foto’s, maar ook filmpjes van de grappige kleine welpjes, kleine olifanten… die gezoogd werden of die aan het spelen waren.

We kregen gedurende de drie dagen ook lekker eten, maar opnieuw veel te veel, want zoveel gangen zijn we namelijk niet gewoon. Soms aten we ook wel eens ons ontbijt of middageten op tussen de wilde dieren (olifanten en neushoorns die op de achtergrond heel veel geluid maakten) We waren enorm onder de indruk van al dat lekker eten net alsook de tenten waar we gedurende twee nachten in sliepen. De eerste nacht was wel een ramp, want we werden namelijk wakker gehouden door de vele beesten, maar dit vonden we niet erg ook al waren we moe. We bleven wakker door de vele gratis massages die we kregen in onze jeeps. Het kon zelf eens gebeuren dat je op de schoot van je buurman of vrouw belandde.

Zaterdag moesten we dan ook jammer genoeg afscheid nemen van onze chauffeurs en dit was toch wel wat moeilijk. Ze gaven onze ouders hun e-mailadres en gsmnummers zodat we enkele foto’s kunnen doorsturen en nog contact kunnen houden. We moesten opnieuw splitsen om terug te keren met het vliegtuig en dit was namelijk niet zo leuk. Stephanie maakte nog een tussenlanding om andere mensen op te halen en vertrok wat vroeger en Kathy heeft in een enorme stortvlaag gezeten. Het water sijpelde via de deur naar binnen.

Na twee uren vliegen kwamen we terug aan in ons warme bekend dorpje Maweni. Het was opnieuw even wennen aan de warmte, want dit waren we niet meer gewoon. Tijdens de safari konden we ’s avonds wel een lange broek en trui verdragen, niet alleen voor de koude maar ook voor de vele insecten. Het kampvuur hield ons gelukkig wat warm.

Toen we in ons huisje aankwamen deden we onmiddellijk onze was en gingen we inkopen doen, maar helaas was de winkel al gesloten.

Nu zullen we snel een douche nemen en trekken we met de ouders naar Tandouri om de superleuke driedaagse safari af te sluiten. We hebben er enorm van genoten om samen met onze familie zo’n leuke dagen door te brengen en hopelijk komen er nog zo’n paar.

Daag iedereen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten