donderdag 11 maart 2010

Jambo jambo! Donderdag 11 maart 2010






Na een woelende nacht met rare dromen, hoesten, verstopte neus en blijven vastkleven met een wonde in de lakens stonden we nog fris en monter op. We weren meteen geconfronteerd met een heel groot probleem: GEEN WATER. Gelukkig hadden we snel een oplossing voor de ogen. We trokken in onze pyjama en met een sjaal rond ons en met een volle rugzak door het dorp en gingen ons douchen bij de ouders van Stephanie. Die waren gelukkig al een tijdje op. We haasten ons en trokken daarna naar school in de hoop om de parade nog te kunnen bijwonen.
We waren nog maar net op school en de bel ging dat iedereen naar buiten moest komen. Oef, we waren nog op tijd.


Daarna zetten we de eetzaal klaar, want vandaag hadden we namelijk een knutselactiviteit voorzien. We werkten in groepjes van telkens 6 tot 8 kinderen en lieten ze eerst gekleurde papieren versnipperen. Wanneer dit gebeurd was konden ze een tekening uitkiezen die ze konden versieren met de gekleurde snippers.
We merkten aan de gezichten van de kinderen dat ze zich volop amuseerden. Bij sommige viel de mond open van verbazing dat er lijm aan hun vingers hing, anders staken hun tong uit de mond en nog anderen keken vol verbazing naar hun blad die een mooi kleurpalet werd.
Bij sommige groepen kon je zelf een muis horen lopen, omdat ze zo stil en geconcentreerd aan het werk waren. Het was leuk om de mooie resultaten te zien.
Sommige kinderen konden hun figuur niet volledig opvullen, maar hadden wel plezier in het scheuren en het uitwrijven van de lijm. Dit op zich was voor sommige al een hele prestatie.


In de namiddag deden we precies hetzelfde, want sommige kinderen wilden nog hun figuur afwerken. Er kwamen ook nog nieuwe kinderen aan bod en die amuseerden zich ook te pletter. Ook de directeur die af en toe eens kwam kijken, vond het een superleuke activiteit en was zelf ook onder de indruk van de resultaten.
Sommige kinderen vonden het zelf leuk om bij het wassen van de handen hun kleren uit te wassen en hun gezicht, want sommige hingen toch wel onder de lijm van kop tot teen.

Als school uit was bleven we nog even spelen met de kinderen en namen we afscheid van alle leerkrachten. Daarna trokken we naar huis om ons gerief te nemen om te gaan zwemmen in Indian Summer Cottages, waar Stephanie haar ouders verblijven. Het deed ons alvast deugd en zo konden we weer met een lekker fris gevoel naar ons huisje gaan. Onderweg stopten we nog even om enkele heerlijke patatjes te kopen, zodat we die meteen konden opeten.


Nu zullen we alles vlug posten en kruipen we vroeg in ons bed, want morgen is het terug vroeg dag. Hopelijk gaan we een goede nacht tegemoet.


Lala salama!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten