maandag 29 maart 2010

Jambo jambo ! Vrijdag 26 maart 2010






We hebben een hele goede nacht achter de rug gehad. We stonden op om 6.30 uur en namen een heerlijk ontbijt. Daarna maakten we ons klaar. Het was opnieuw een stralende dag en met de zon op ons hoofd trokken we naar de school

Eenmaal aangekomen in school gingen we op de bank zitten en wachtten we op de parade. Het duurde een beetje te lang voordat iedereen naar buiten kwam en dit vonden we toch wel wat bizar. Plots kwam Mister James naar ons toe en die wist ons te vertellen dat de parade, wegens tijdsgebrek voor het maken van de examens afgelast werd. Na deze informatie gingen we onmiddellijk naar onze klas. We merkten dat ze al druk bezig waren met het maken van examens. We keken even rond en zagen dat de allerkleinsten nog even aan het wachten waren op hun examens. We boden dan ook onze hulp aan om de letters voor te schrijven en tekeningen te maken voor al de jongste van de nursery class. We waren wel voor enkele uren zoet hiermee. Als we dit in orde hadden gemaakt, konden we wat helpen met het uitdelen en het bijsturen van de examens. Daarna verbeterden we ook enkele examens. Net voor de porridge speelden we nog even met enkele kinderen van de school een spel, we sprongen samen met het springtouw, we voetbalden wat… Het was ook heel hectisch buiten want overal waar we keken zagen we stoelen langskomen. Het waren namelijk de kinderen van Amani die de stoelen uit onze eetzaal kwamen halen omdat het vandaag hun laatste schooldag was. Er vond precies een korte meeting plaats met de ouders… Achter onze korte break hielpen we terug met het maken van enkele examens voor de allerkleinsten en hielpen we ze met de opdracht. De tijd vloog zodanig snel dat het al snel tijd was om naar huis te gaan voor een klein hapje te eten.

Na de lunch gingen we terug naar school. We merkten al snel dat er veel kinderen nog buiten waren en die zelf al de klas aan het poetsen waren. Mister James kwam ons vertellen dat we deze middag niet veel konden doen in de school doordat de kinderen al veel examens hadden gemaakt en ze nood hadden aan wat rust. Hij zij ons als we vroeger wilden doorgaan dat we dit wel mochten doen. Wij besloten om toch wel nog even te blijven in de school, want we zullen al gauw de kinderen moeten missen en we willen dan ook profiteren van de momenten dat we ze nog kunnen zien. We hebben nog wat gespeeld met de kinderen van the nursery class en dan ook nog wat gepraat met de oudste leerlingen. Dit deden we terwijl we hielpen met het sorteren van de bonen. Om onze leuke vrijdag af te sluiten gingen we nog even goeiedag zeggen aan de leerkrachten die zich nog in de klas bevonden. We konden ook nog even een glimp opvangen van zingende en dansende meisjes in class 6. Het was echt mooi om te zien en hier hebben we dan ook enkele filmpjes van.

Nu zijn we thuis en schrijven we onze blog. Daarna zullen we onze foto’s selecteren en gaan we nog een cola baridi (koude) gaan drinken in de pub voor school.
Het was een hele leuke dag vandaag, maar we liepen soms wel wat verloren omdat alle kinderen examens moesten maken. We wisten dit uiteraard op voorhand, maar we vonden toch dat we vandaag moesten aanwezig zijn om wat hulp te bieden, ook al waren het maar kleine beetjes.
Onze geplande activiteiten voor vandaag konden door de examens helaas niet doorgaan, maar wij hebben volgende week wel nog school dus kunnen we de kinderen nog enkele nieuwigheden aanleren. We keken er alvast naar uit, zo mag het weekend snel voorbij gaan, zodat we gauw weer bij de kinderen zijn, want vanaf 1 april zullen we de meeste kinderen helaas niet meer zien. We zullen profiteren van deze laatste mooie dagen met de kinderen bij ons.

Nu zullen we jullie laten. Tot later…

Geen opmerkingen:

Een reactie posten