zondag 28 februari 2010

Jambo iedereen ! Donderdag 25 februari 2010






Vandaag werden we alweer gewekt door de warmte. Daarom dat de ochtend voor ons ook heel lang duurde.

Na wat gegeten te hebben en een frisse douche, trokken we met zijn tweeën naar Rainbow Primary School. Vandaag speelden we twee verschillende spelletjes. De kinderen konden per twee jenga spelen. Dit is een spel dat ze een toren moeten maken en heel voorzichtig blokjes moeten uittrekken en deze bovenaan terugstapelen zonder dat hij omvalt. Het vergde heel wat concentratie van de kinderen, maar toch slaagden ze erin om hun fijne behendigheid boven te halen. Ze vonden het ook grappig en wat raar dat de toren recht bleef en hadden heel veel plezier als hij omviel.

Twee andere kinderen konden het spel: ik kan al tellen spelen. De kinderen kregen elk 2 kaarten met daarop een aantal dieren afgebeeld ( van 1 tot 10). Daarna moesten ze met een dobbelsteen gooien, waar ofwel een hand op stond, een dobbelsteen of enkele cijfers. Wanneer ze een cijfer gooiden, moesten ze de dieren tellen op hun kaartje en dan het juiste kaartje zoeken in het midden van de tafel. Dit moesten ze dan op de juiste plaats aan het kaartje bevestigen.
Wij merkten al snel dat de kinderen van een andere groep veel te rumoerig waren en daarom stopten we met het spelen van deze spellen. We gingen naar buiten en leerden vooral de jongste kinderen de kleuren aan via een kegelspel. De kinderen amuseerden zich te pletter, zelf de hele jongste (Manu: 2 jaar) kon er wat van. Sommige kleuren blijven voor de kinderen moeilijk, maar we zullen eraan blijven werken.

In de namiddag hielpen we opnieuw met het kaften van de vele boeken voor alle klassen. Eindelijk is het einde in zicht. We zijn er fier op!

Nu zullen we nog iets gaan eten en daarna kruipen we terug in ons bed. Hopelijk zal de warmte eventjes naar België vliegen en sturen jullie ons wat koude op, want deze konden we vandaag (40°C) zeker gebruiken !!

Daag iedereen. Tot later.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten