dinsdag 2 februari 2010

Jambo kilamtu Maandag 25 januari 2010







Vanmorgen waren we al vroeg wakker. We konden namelijk niet meer slapen van de warmte en besloten dan maar om ons boeltje te nemen en ons buiten op het terras te gaan leggen. Jammer genoeg konden we de slaap niet meer hervatten. We deden onze was en aten een boterham of yoghurt.
Nadien trokken we naar de primary school om daar te observeren en te helpen in class 2. De juffrouw was heel vriendelijk en legde alles heel goed uit. We vinden ze een hele goeie juffrouw, want ze legt alles heel goed uit en herhaalt ook veel en dat is toch wel belangrijk. Rond een uur of 10.00 uur werden we gevraagd van Pascale ( medewerkster van project) om even bij te springen in de andere school. Daar was namelijk een tweeling voor de eerste dag in de babyclass en ze huilden de hele tijd. Wij slaagden er uiteindelijk in om ze rustig te krijgen, met als gevolg dat ze alle twee in slaap zijn gevallen. Ondertussen konden wij de juffen helpen de schriftjes aan te vullen met de letters van het alfabet.
Over de middag gingen we even naar huis om een hapje te eten, want we hadden namelijk honger.
Tegen 14.00 uur gingen we terug naar school om daar verder te helpen in class 2. We leerden er over society. De kinderen moesten van een aantal voorwerpen een tekening (picture) en dan ook het bovenaanzicht (a map) tekenen van diezelfde voorwerpen. De kinderen slaagden er allemaal in om dit juist te doen en de juffrouw vond het grappig dat we bij iedereen very good schreven. Als de lessen gedaan waren, haalden de kinderen water en poetsten de oudste van school de klas. Wij gingen naar buiten en mochten meehelpen om de bonen te sorteren. ( The bad en the good beans) In het begin zagen we het verschil niet tussen de goede en slecht bonen, maar de kinderen hielpen ons uitstekend en het werk was al vlug geklaard.
Nadien trokken we naar ons huis met enkele kinderen aan ons hand en zongen we het lied mamasé mamasa. Ze houden enorm van dit liedje en hebben er zelf een dansje op.
Eénmaal aangekomen in ons huis, rusten we even uit en maakten daarna wat eten klaar. Zodat we vroeg konden gaan slapen. Ook al lukt ons dit niet altijd. Het is namelijk veel te warm om te slapen en door de vele jeuk van onze muggenbeten kunnen we de slaap niet vatten. Hopelijk lukt het ons deze avond.

See you kesho.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten