woensdag 10 februari 2010

Karibu Sana ! Dinsdag 9 februari 2010






Vandaag was het een hele speciale dag voor de kinderen. Ze kregen namelijk hun punten te horen van de voorbije examens. Het viel ons op dat ze allemaal zo rustig waren. Bij ons zou het stress alom zijn. Niet alle punten werden overlopen, enkel de kinderen die boven de 250 haalden. De examens staan hier namelijk op 500 in plaats van op 100 zoals wij dit gewend zijn. Daarna gingen de kinderen naar de klas en zetten wij het materiaal klaar voor onze schilderactiviteit. Eerst werkten we op het podium waar er nog veel schaduw was, maar al snel wist de zon ons te vinden. We sleurden enkele tafels naar buiten, maar ook enkele stoelen, want de kinderen konden namelijk niet boven de tafel kijken om te schilderen.

We werkten telkens met vier kinderen, omdat we maar 4 kleuren verf hadden. We toonden het eerst eens voor hoe ze te werk moesten gaan. We staken één vinger in de verf en dan stempelen maar. Het was zalig om de kinderen bezig te zien. Op het moment dat de kinderen aan het stempelen waren, konden wij geen woord zeggen want ze luisterden toch niet omdat ze zo betrokken bezig waren. Het was gewoon genieten en experimenteren voor hen, maar ook voor ons. Sommige kinderen zaten met open mond te vingerverven.

In de namiddag moesten we alweer van plaats wisselen, want opnieuw wist de zon ons te vinden. Toen de kinderen ons terug zagen en de juffen nog pauze hadden riepen ze mimi (mij) omdat ze zo graag wilden vingerverven. We zullen deze activiteit zeker nog eens herhalen,want er is heel veel interesse voor. Zelf bij de oudsten. Zo was er één jongen van class 7 die bij ons kwam zitten. ( de anderen van class 4, 5, 6,7 en 8 waren gaan sporten, maar deze jongen niet. Vrijdag hebben ze ontdekt dat hij suikerziekte heeft en hij voelde zich vandaag nog altijd niet zo goed in zijn vel) Deze jongen amuseerde zich te pletter en maakte een hele mooie vis voor ons. (zie foto)

Vandaag was de school ook gedaan om 15.30 uur, want door de hitte konden we niets meer doen. De kinderen hier nood aan en konden zo vroeg naar huis gaan, want voor sommigen is het soms wel driekwartier stappen. Wij trokken na het opruimen en het uitzwaaien van de laatste kinderen naar ons huisje en namen wat geld en onze fiets om inkopen te doen. Dit zorgde voor stuntelige hilarische momenten. Als wij hier met onze fiets zouden rijden, zou die al na 5 min platte banden hebben en uit elkaar vallen. Voor een gratis massage aan je bips, rug, armen enzovoort moet je zeker naar Kenia komen !!

Deze avond aten we terug wat lekkers en straks kruipen we in ons bed. We kunnen morgen uislapen (of een poging doen, want door de hitte kunnen we bijna niet slapen).

Lala salama !!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten