zondag 21 februari 2010

Mambo Pua ! Donderdag 18 februari 2010






De hitte kreeg ons weer snel wakker vandaag. Om 6.15 uur stonden we op en aten we een boterham. Zo konden we rond 7.30 uur vertrekken naar school om de parade bij te wonen. Sommige kinderen kwamen weeral te laat aan op school, andere waren veel te vroeg. Dit alles werd meegedeeld zodat de kinderen hier in het vervolg rekening kunnen mee houden.

Deze ochtend werkten we enkel met de oudste kinderen van de nurseryclass. We speelden allebei een spel met twee kinderen. Nadien wisselden we van groepje, zodat de kinderen toch beide spellen konden spelen. We werkten uno uit (vereenvoudigde versie voor deze kinderen) en lottino. Vooral de kleuren, cijfers en afbeeldingen kwamen aan bod vandaag. We merkten al snel op dat we met de oudste kinderen aan het werken waren, want alles verliep heel vlot. Voor sommige kinderen moesten we ons minieme Kiswahili uithalen of met gebarentaal spelen, maar het lukte ons. We zijn ervan verbaasd dat we sommige kinderen de kleuren hebben kunnen aanleren, hun beurt leren afwachten… De kinderen hadden heel veel plezier, want sommige maakten er een drama van om naar de klas te gaan. Dat was best grappig om te zien en te horen!

Tijdens de break gingen we even naar huis om iets kleins te eten en wat te drinken, want we waren precies aan het uitdrogen. Toen we opnieuw naar school vertrokken schrokken we ons beiden een bult. Want wat zagen we daar… Een hele lange, maar wel mooie slang die op onze poort aan het kronkelen was. Dit was wel eens mooi om te zien. Al snel ging ze weg en ging ze een ander plekje uitzoeken om te zitten.

Op school aangekomen speelden we even met de kinderen en nadien deden we terug verder met onze twee spelletjes.

Na de lunchpauze deden we opnieuw verder met de oudere kinderen, want we wilden deze allemaal aan bod laten komen vandaag. Zo kunnen we dit morgen proberen met de allerkleinsten.
Om de dag af te sluiten gingen we door the village naar het groentenkraam. We stopten ook even aan de bank, maar wat ben je met een powercut als je geld wil afhalen. We zullen het een andere dag even opnieuw moeten gaan proberen.

Daarnet maakten we heerlijke spaghetti en het heeft ons gesmaakt met al die verse groenten. Morgen zijn er weer, want nu zullen we gaan slapen.

Slaapwel iedereen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten