zondag 14 februari 2010

Mambo Pua ! Vrijdag 12 februari 2010






Eindelijk hebben we beide een goede nachtrust achter de rug.
We woonden opnieuw de parade bij. Dit zorgt altijd voor een leuke sfeer. Vooral als de kinderen en leraren beginnen te zingen en klappen.

Op vrijdag is het natuurlijk ook terug tijd voor de godsdienstles. Dit volgden we dan ook met plezier mee, want er wordt heel veel gezongen en soms wel gedanst. Wat vandaag zeker het geval was.
Na de godsdienstles namen we elk twee kinderen bij ons om memorie aan te leren. De ene groep snapte het al beter dan de andere. Hier merken we wel dat we nog meer geduldig moeten zijn dan bij ons in België.
In de pauze gingen we even vlug naar huis om wat te drinken, want het was opnieuw zo’n warme dag. Zo konden we na te pauze de draad terug opnemen met andere groepjes. We merkten wel dat de kinderen na een tijdje nood hadden aan eten of bewegingstussendoortje, want de aandacht verzwakte. Voor we naar huis gingen konden we ook even een glimp gaan opvangen van twee kleine geitjes die net geboren waren. Het was best grappig om te zien dat ze probeerden recht te staan, maar terug omvielen. We sloegen ook even een praatje met enkele vrouwen uit de village en trokken dan naar huis.

Over de middag gingen we vlug naar huis om een lunch te nemen en onze zwemkleren aan te trekken.
Na onze pauze gingen we enkele kinderen halen van uit class 1, omdat we toch wel merkten dat het voor sommige allerkleinsten het toch wel moeilijk bleek te zijn.

Rond 16.00 uur was het tijd om ons te verfrissen met de oudsten. We trokken eerst naar class 8 om een klein feestje te bouwen, want we hadden namelijk onze draagbare radio mee. Daarna gingen we al dansend en zingend naar the beach om het feestje verder te zetten. Langs de weg keken veel mensen ons achterna, maar dit vonden we allemaal niet erg, want wij amuseerden ons rot.

Eenmaal op het strand toegekomen, moesten we ons even opwarmen. Daarna konden we nog even dansen en dan een duik nemen in de zee. Net zoals twee weken geleden was er weer enorm veel stroom en golven, waardoor de kinderen heel dicht moesten blijven. Uiteraard luisterde niet iedereen, maar gelukkig waren er deze keer geen ongelukken.
Na het zwemmen trokken we met z’n allen terug naar school met heel veel ambiance. We dansten ons allemaal te pletter en dan namen we afscheid van alle lieve kinderen. Met de stereo in de hand trokken we naar huis met enkele leerkrachten en leerlingen opnieuw al zingent en dansend.

Om onze avond af te sluiten gaan we iets drinken in Tanduri (strandbar) om er na te genieten van onze fantastische schoolweken.

Daaaag iedereen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten