woensdag 17 februari 2010

Mambo Pua ! Dinsdag 16 februari 2010






Vandaag werd het opnieuw een hele warme, maar leuke dag. Zoals gewoonlijk trokken we vroeg in de ochtend naar school om de parade bij te wonen.
De kinderen vroegen of we terug genezen waren, want ze hadden ons gisteren gemist.

Eerst hielpen we wat met het aanvullen en verbeteren van de schriftjes en na de break speelden we het gezelschapspel: de toren van pisa.
We merkten al snel dat de kleinsten van de klas veel meer plezier beleefden in het manipuleren van de soldiers. ( We gaven dit een naam zodat de kinderen zich wat beter konden inleven) Bij de oudere kinderen van de nurseryclass konden we de spelregels beter toepassen en respecteerden ze die ook. We zagen veel blije gezichten. Sommige kinderen konden dan ook niet stoppen met spelen en maakten er een drama van dat ze terug naar de klas moesten. Helaas wilden we iedereen aan de beurt laten komen, want met een klas van 58 kinderen neemt dit een hele dag in beslag.

Na de middagpauze hervatten we het spel en beleefden we heel veel plezier met de kinderen.
Om 15.30 uur ging de bel en konden de kinderen beginnen met het poetsen van alle lokalen. Wij staken een handje toe in het schoonmaken van de refter.
Plots zagen we een jongen van class 8 met een doek voor zijn gezicht. Wij dachten dat het een grapje was, maar al snel merkten we op dat hij gewond was. Hij was namelijk van de trap gevallen met zijn gezicht tegen de muur. We liepen allebei naar huis om wat ijs te halen , een pleister en zalf, want de verantwoordelijke voor ongevallen op school was niet aanwezig.
Terug aangekomen op school verzorgden we de jongen en trokken we daarna richting ons huis, om wat te werken en ons eten klaar te maken.
Nu zullen we gaan slapen, want het is al wat laat.

Lala Salama.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten