dinsdag 2 februari 2010

Jambo Jambo! Dinsdag 2 februari 2010






Het werd een grote dag vandaag. We mochten onze eerste les alleen geven en we waren wel wat benieuwd hoe dit zou aflopen. In de ochtend besloten we om nog wat te observeren en te helpen met het verbeteren van huiswerk, oefeningen… Plots werden we overstelpt door een 25tal kinderen. Hun leerkracht was namelijk ziek geworden en ze konden onmogelijk allemaal alleen in klas blijven doordat er geen leerkrachten over waren. We stoorden ons wel aan het feit dat deze kinderen geen banken hadden en schriften om mee te werken. Gelukkig konden we de kinderen wat entertainen en konden we ze toch aanzetten om op te letten en dingen bij te leren.

In de namiddag was het dan zover. We speelden poppenkast voor één kleuterklas en ze vonden het superleuk. Er werd heel veel gelachen en de kinderen hadden nog nooit zo iets gezien. We moesten ze ook goed duidelijk maken dat ze de poppen niet mochten komen aaien of pakken. De eerste keer was toch wel een probeersel, want al snel was er een jongen die naar de kast kwam toegelopen en een pop probeerde te pakken. We overliepen nog eens de afspraken en namen een nieuwe start. Dit lukte stukken beter.
Om af te sluiten namen we een uitdaging aan. We lieten de kinderen zelf met de poppen spelen en een toneeltje bedenken. Dit lukte heel goed en zorgde voor heel wat hilariteit.
Nadien hadden we nog een goede babbel met de directrice van de school en trokken we naar huis als de school gedaan was.
Daarna trokken we nog even naar the village om er enkele mooie plekjes te zien. We waren wel wat ontroerd door de armoede en rijkdom die we zagen. Eerst zag je enkel wat hutjes staan en hier en daar een rest van een hutje, maar als je langs de andere kant keek stonden er hele grote villa’s. Dit zorgde wel wat voor tegenstrijdige gevoelens. We werden dan ook stil en genoten ervan om alle mensen en kinderen toch gelukkig te zien spelen, leven…
We zagen ook de steengroeve, waar de mensen stenen kappen om er dan huizen mee te bouwen. We konden onze ogen niet geloven als we zagen dat de mensen dit deden met een bijl en op hun blote voeten. Om onze dag af te sluiten maakten we een korte wandeling naar het strand en werden we verwelkomt met een lekker diner door de twee nieuwkomers. We aten ons eerste stuk vlees in twee weken tijd en het smaakte ons wel.
Daarnet werden we aangevallen door een kleine vogel of dat dachten we toch. Het bleek eigenlijk een hele grote krekel te zijn.
We sluiten onze avond af met het posten van al onze belevenissen op de blog, omdat we nu pas terug internet hebben.

Tot later iedereen !!!

1 opmerking:

  1. Allemaal super mooie foto's!
    En blij dat we je belevenissen daar wat kunnen meevolgen :)!

    Vele groetjes uit het regenachtige België
    Xx

    BeantwoordenVerwijderen