dinsdag 2 februari 2010

Jambo jawoté Dinsdag 26 januari 2010





Vandaag werd het opnieuw vroeg dag. Om 6u (bij jullie dan 4 uur) stonden we op en maakten we ons klaar. We vertrokken rond 7.15 uur naar school om daar de kinderen de klas te zien poetsen. Natuurlijk waren we daar wel heel vroeg en moesten de leerkrachten nog aankomen op school.

Vandaag gingen we gaan observeren in class 3. We leerden er cijferen en merkten al snel dat ze een hele andere methode van aanleren hebben. Naast wiskunde leerden we ook nog wat Kiswahili bij. Dit was veel moeilijker dan in class 1. De kinderen hadden ook een dictee en dit mochten wij dan verbeteren. De meeste kinderen hadden een 10, 8 of 9, maar er waren ook enkele kinderen met problemen. Wij melden dit aan de juffrouw en tijdens de korte pauze zou ze deze kinderen eens bij haar nemen.
Plots hoorden we het lied van K3 en zagen we alle kinderen dansen op de speelplaats. Al snel volgden wij de kinderen naar buiten. Ze hadden heel veel plezier net zoals wij. Na het dansen mochten we van Katrien alle klaslijsten overlopen om te kijken of iedereen wel aanwezig is en nog naar deze school gaat. Dit was een heel groot werk, maar was best grappig. We hadden wat moeite met het uitspreken van hun namen en dit zorgde voor de nodige hilariteit.
We hebben ook bijgeleerd hoe we best onze zakdoeken, sokken, onderbroeken… kunnen wassen. Dit was heel mooi om te zien. De kinderen waren heel betrokken bezig. Hun welbevinden en betrokkenheid geven we een vijf. 

Over de middag gingen we naar huis om een hapje te eten en om 14.00 uur bespraken we nog enkele zaken omtrent de school.
Na school trokken we naar de supermarkt omdat onze koelkast nogal wat leeg was. We maakten ook voor de eerste keer gebruik van een matatu (kleine bus)- en dat was toch wel grappig. In het doorgaan verliep alles vlot en hadden we veel plaats, maar in het terugkeren was het toch wel wringen. We hadden namelijk 2 volle rugzakken, 3 plastiekzakken en twee flessen water van 5 liter mee, dus het werd wel wat wringen. Er was zelf zo weinig plaats dat er twee Kenianen uit de matatu hingen. Gelukkig was het niet zo ver.
De terugweg werd wel wat lastig. Gelukkig kregen we veel jambo’s van de mensen en waren we zo blij dat het wandelen sneller ging.

Deze avond maakten we ons een lekker croque-monsieur en gingen we vroeg slapen. Morgen zijn we vrij, maar we zullen onze tijd goed kunnen benutten met het maken van lesvoorbereidingen.
Tot later allemaal…

Geen opmerkingen:

Een reactie posten