woensdag 17 februari 2010

Karibu Sana ! Woensdag 17 februari 2010






Hallo iedereen !

Net toen we dachten dat het een frisse dag zou worden, kwam de zon algauw piepen. Toen we in school aankwamen was ons haar al droog door de hitte. We woonden opnieuw de parade bij en gingen daarna terug memorie spelen met de kleinste van de nurseryclass. Al snel werd duidelijk dat vele kinderen geen Engels begrijpen en moesten we zorgden voor wat gebarentaal en gebruikten we het minimale kiswahili die we kennen.

We merkten al snel dat we onze memorie voor deze kinderen nog veel eenvoudiger zullen moeten maken, want voor sommige ligt de lat te hoog. Opnieuw zagen we in dat je hier in Kenia veel moet herhalen en alles rustig moet uitleggen, want hier gebeurd alles via papegaaienwerk.
Na de pauze hebben we gezorgd voor wat bewegingstussendoortjes voor de allerkleinsten, want deze deden niets meer op dat moment van de dag. Al snel werd duidelijk dat we ook veel gebaren moesten gebruiken, wat voor hilarische momenten zorgde. We zaten precies in een papegaaienkooi, want de kinderen zeiden alles na.

Juist voor de lunchpauze hielpen we de juf van de nurseryclass, want zij moest namelijk ook bijspringen in class 2. De mama van deze juffrouw was gestorven en daardoor was ze al enkele dagen niet meer op school. We verbeterden heel wat wiskundige oefeningen en moesten ook wel goed nadenken. Onze hersenen hebben goed gewerkt vandaag.

Om 13.00 uur gingen we naar huis om vlug iets te eten en daarna terug te helpen in class 2. Misschien moeten we wel eens bijles gaan geven op één van onze vrije woensdagen, want veel kinderen scoorden een 0 voor een bepaalde oefening.

Terug om 15.30 uur ging de bel en moesten de kinderen opnieuw hun klas schoonmaken.
Wij speelden ondertussen badminton met enkele jongens van class 8. Zo blijven we nog wat in beweging.

Na school zijn we naar huis gegaan om daar nog wat te werken. We gingen samen nog een cola gaan drinken om de avond af te sluiten.

Nu genieten we nog even van het lezen van het gastenboek en kruipen dan in ons bed, want morgen is het opnieuw vroeg dag.

Slaapwel iedereen !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten