woensdag 10 februari 2010

Jambo !! Maandag 8 februari 2010






Vandaag hadden we weer een leuke dag. We vertrokken om 7.30 uur naar de Rainbow4kids Primary school en woonden de parade bij. De vlag werd opnieuw gehesen want het was het begin van de nieuwe week. Zoals iedere dag werden ook de belangrijkste zaken verteld, werden er dingen overlopen… Normaal gingen de kinderen vandaag ook hun punten van de examens te weten komen, maar helaas was dit niet zo. Enkele kinderen moesten vandaag nog hun examens afleggen en sommige leerkrachten moesten nog wat verbeteren. Ook al was er een beetje teleurstelling te vinden bij vele kinderen, toch zagen we ook vele blije gezichten. Wij hebben al enkele punten gezien en sommige zijn schitterend, anderen dan weer slecht. Morgen zullen ze precies weten hoe goed of slecht ze gescoord hebben.

Vandaag stonden we opnieuw in de nurseryclass. We gingen de kinderen vandaag het voorbereidend schrijven aanleren. We namen net zoals vrijdag terug een groepje van 10 kinderen mee naar buiten omdat het daar veel rustiger is, minder warm ( in de schaduw) en de kinderen kunnen ongestoord in het zand schrijven, in de lucht en op de leien. Al snel merkten we dat een groep van 10 kinderen veel te groot was om het voorbereidend schrijven aan te leren. We moesten enkele kinderen enorm veel bijsturen en anderen moesten we dan weer uitdagen met moeilijkere schrijfpatronen. We deden uiteraard ons best en maakten er het beste van.

De tweede keer namen we maar 6 kinderen bij ons, zo konden we onze aandacht op alle kinderen richten. Naarmate we verder werkten in groepjes ontdekten we zelf nieuwigheden. Zo lieten we de kinderen met hun vinger de voorgeschreven schrijfpatronen uitvegen op de leien. We merkten dat sommige kinderen hier echt nood aan hadden en ze zetten dan ook hun beste beentje voor.

Voor we naar huis gingen om te eten stopten we namelijk even bij de dokter. Stephanie heeft al meer of een week last van haar keel. De dokter stelde vast dat er een infectie was en ze kreeg antibiotica en iets tegen de ontsteking. Als je hier naar een dokter moet gaan is het spotgoedkoop, want je betaald hier € 7 (700 Keniaanse CHL)voor een bezoek met pillen inbegrepen. Na het nemen van de pillen gaat het al stukken beter, hopelijk moeten we na 5 dagen niet terug gaan.

In de namiddag zetten we het voorbereidend schrijven verder en lieten we de kinderen nu meeschrijven en mee volgen op een groot krijtbord die we van de directeur mochten gebruiken. De kinderen amuseerden zich en leerden heel veel nieuwigheden bij. Eén juf van de nurseryclass heeft een lesje bijgewoond en zei nadien dat ze veel heeft bijgeleerd. Ze zal dit zeker meenemen naar de toekomst. Iedere les die wij zullen geven zullen we dan ook een drie à vier keer moeten geven, zodat de kinderen het allemaal begrijpen, want alles verloopt hier veel rustiger en op het gemak. Polé polé zoals hier in Kenia zeggen.

We bleven nog tot de jongste kinderen naar huis waren, maar dan kwam plots een juf vragen waar de kleine Manu was. Die was namelijk al wat vroeger kunnen buitenglippen via de nieuwe poort die zondag werd geplaatst. Wij hebben dan helpen zoeken, maar eigenlijk bleek hij al lang thuis te zijn. Het is een slechte sloeber !! We merkten zelf vandaag dat hij meester aan het spelen was en wijsde dan ook met zijn vinger en deed een hele vertaling in het Kiswahili. (zie foto) Best wel grappig om te zien.
Net zoals vrijdag namen we een goede douche, want we waren weer goed zwart dit merkten we aan het vuile water. We hebben nu net gegeten en zullen straks gaan slapen, want morgen terug vroeg dag en staat er ons een nieuwe uitdaging te wachten. We zullen namelijk met de kinderen schilderen. We kijken er alvast naar uit!

Lala Salama iedereen !!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten