zondag 7 februari 2010

Jambo Jambo ! Donderdag 4 februari 2010






Vandaag zorgden we ervoor dat we de parade terug konden bijwonen. We waren onmiddellijk terug met open armen ontvangen in de rainbow4kids Primary school. Ze vertelden ons dat ze ons al gemist hadden. Dit zorgde wel voor een goed gevoel. Na de parade wachtten we om de klas binnen te gaan tot dat iedere leerling in de klas zit. Toen we op het punt stonden om de klas binnen te gaan, werd ons gevraagd om met een leerling naar de dokter te gaan met een open wonde aan zijn voet. De leerkrachten konden namelijk de klas niet verlaten wegens examens.

Daarna trokken we nog vlug eens naar de andere school ‘Amani’ om nog eens onze poppenkast te spelen van gisteren. Dit voor de allerkleinsten, want die waren te moe op het moment zelf. De kinderen vonden dit super en waren dan ook heel aandachtig aan het kijken naar de poppenkast. Het is er nog nooit zo stil geweest in die klas. We hebben dan opnieuw enkele kinderen laten werken met de poppen en dit zorgde wel voor hilarische momenten.

We trokken dan terug naar de Rainbow4kids Primary school om daar te werken met de logiblokken in the nurseryclass. De kinderen waren nog bezig met een test en daarna was het onze beurt. We hebben klassikaal vier vormen aangebracht: cirkel, rechthoek, vierkant en driehoek. Daarna namen we een groepje van acht kinderen bij ons om daar enkele oefeningen mee te doen. We herhaalden kort nog eens de vormen met de kinderen. Daarna moesten ze de vormen in het zand tekenen met hun vinger. Toen kregen ze elk een doosje met verschillende vormen in en wij gaven enkele opdrachten, zoals: toon ons een blauwe rechthoek, … We merkten wel dat de kinderen heel betrokken bezig waren, want de tongen hingen uit de mond. Er was zelf een kleuter bij die super stil was en geïnteresseerd, die zich normaal nooit stil kan bezig houden. Het was zeker een leerrijke ervaring voor ons om met zo’n jongen kinderen die activiteit te doen. Wij zelf hebben er ook heel veel van genoten en op die manier leren we toch de kinderen beter kennen.


Om vier uur was het tijd om de klassen schoon te maken, dit met hun borstel en water. Daarna volgden we de korte avondparade bij om een geslaagde schooldag af te sluiten.

Na school namen we een frisse douche. Die konden we wel goed gebruiken, want werken in zand/aarde zorgde voor een bruin laagje.

See you kesho

Geen opmerkingen:

Een reactie posten