dinsdag 2 februari 2010

Jambo Woensdag 27 januari 2010

Vandaag was het onze vrije dag, maar dit wil niet zeggen dat het een luilekker dag was. We maakten wat lesvoorbereidingen en knipten allerlei zaken uit, zoals kalenders, prenten… We staken ook alle prenten van kleuters bewegen in mapjes. Deze zullen we later gebruiken als bewegingsmomenten en tussendoortjes. Zo kunnen de juffen er later ook gebruik van maken.
In de late namiddag gingen we met een mama van het dorp naar het ziekenhuis. Haar zoontje had namelijk een zesde vingertje en dit moest worden weggesneden. Het kindje was 3 maanden oud en was zo schattig. Tijdens de korte operatie weende het heel veel, maar gelukkig was de mama er om hem te troosten.
Terwijl wij samen met de mama bij de baby bleven, ging Katrien achter de mama van een kindje van school. Zij was namelijk erg ziek en moest dringend onderzocht worden. Deze avond kregen we dan te horen dat ze aids heeft. Dit zorgde voor heel wat emoties en dat deed ons er extra op wijzen dat we heel voorzichtig moeten zijn. Morgen zullen een paar andere vrijwilligers ook kijken om een huisje te bouwen voor deze mevrouw en haar gezin, want ze leven in een plaatselijk restaurant en leven zowat in de keuken. Later zullen wij eens gaan kijken hoe deze mensen leven.

’s Avonds trokken we naar onze buren en hebben we de kinderen nog beter leren kennen. We maakten heel veel plezier en dansten met hun op de muziek. We hebben nogmaals ontdekt dat wij blanken toch niet zo’n ritmisch zijn aangelegd.
Daarna gingen we een hapje eten in een restaurant om afscheid te nemen van twee vrijwilligers die morgen vertrekken naar huis. Het werd een leuk maar zwaar afscheid.
Nu zullen we gaan slapen, zodat we morgen fris zijn om naar de school te gaan.

Slaapwel iedereen…

Geen opmerkingen:

Een reactie posten