vrijdag 2 april 2010

Jambo iedereen ! Woensdag 31 maart 2010



Vandaag werden we gewekt door de regen. Het was inderdaad geen zo’n goed weer, maar dit gaat al snel weer over. We hadden niet zoveel zin om te ontbijten en daarom besloten we maar om te brunchen. We werkten eerst wat voor school, want als we terug in België zijn staat de thuisstage voor de deur.

Na het werken voor school maakten we onze brunch klaar. We genoten er echt van en namen dan ook onze tijd om alles op te eten. We deden ook ons huis wat aan de kant en we moeten zeggen het heeft er nog nooit zo proper uitgezien. Onze wasserette is ook stilaan een soort dressing aan het worden. Wat best grappig is, want zo hoeven we maar in de lucht te kijken en een kledingstuk van de kapstok te nemen.

Nadat we alles afgewassen hadden, trokken we naar Socafas, want we hebben beide problemen met onze voeten. De dokter kon Kathy helpen, want ze kreeg een zalf voor aan haar voet te smeren. Hopelijk zal het snel overgaan zodat Kathy haar voeten eindelijk eens in orde komen. Stephanie daarentegen kon niet geholpen worden door dokter Evens en daarom belde hij naar dokter Oncoba die zich aan Ushago bevindt. We werden daar verwacht om 4.30 uur, dus hadden we nog even de tijd om snel naar Ukunda te gaan om wat dingen te kopen.

We maakten ondertussen even een stop aan de bank, want helaas hadden we beiden niet genoeg centjes meer om de dokter te kunnen betalen en naar de winkel te gaan. Daarna gingen we met de matatu richting Ukunda. Het werd wel even duwen, want die zat namelijk overvol. Sommige mensen moesten op de schoot zitten van personen, anderen hingen buiten en anderen stonden geplet tussen de ramen en de stoelen.

Eindelijk aangekomen in Ukunda konden we onze spullen beginnen kopen. Kathy heeft daar namelijk wat spullen gekocht voor de school met haar ingezamelde geld. Ze kocht: schriften, handboeken, gommen, potloden, balpennen, slijpers, latten, grote bladen papier en cursusblokken. Gepakt en gezakt namen we een matatu terug richting huis.Het was opnieuw even duwen in de matatu, maar gelukkig kon ons gerief er ook nog bij.

Toen we terug aankwamen aan the postoffice was het ondertussen 16.00 uur. We spoedden ons naar huis om al het gerief af te zetten en trokken daarna naar Ushago voor Stephanie haar afspraak bij de dokter. Onderweg kwamen we een vriend tegen op zijn moto en die was zo vriendelijk om ons naar de dokter te brengen. Het werd een leuke rit waar er veel gelachen werd.

Eenmaal aangekomen bij de dokter was het nog even wachten geblazen. Uiteindelijk was het tijd en mocht Stephanie naar binnen. Kathy bleef buiten staan, want ze werd namelijk misselijk als ze Stephanie haar been zag. De dokter vroeg eerst enkele zaken en ging daarna over tot het wassen en verzorgen van de lelijke wonde. Met een mesje, alcohol, pleister, zuurstofwater en nog een aantal andere zaken ging hij aan de slag. Gelukkig deed het geen pijn en was ze er snel van af. Om het bezoek bij de dokter af te sluiten werd een nog bloed getrokken omdat de dokter denkt dat Stephanie met een bacteriële infectie zit. Vrijdag mogen we achter de uitslag en hopelijk is het niets erg en komt alles snel in orde met onze benen en voeten.

Na het bezoek aan de dokter trokken we opnieuw met de moto richting ons huis en trokken we andere kleren aan. Zo konden we nog even een wandeling gaan maken via het strand en stopten we opnieuw in de 40 thieves om daar ons avondmaal te benuttigen. Dit werd een heerlijke pizza en het heeft ons gesmaakt. We babbelden veel en er werd ook heel veel gelachen. Zo konden we onze hectische dag toch nog op een rustige manier afsluiten. Nu zullen we snel in ons bed kruipen want morgen is het een speciale dag.

Lala salama iedereen …

Geen opmerkingen:

Een reactie posten