maandag 26 april 2010

Jambo! Woensdag 21 april 2010





Rond een uur of negen werden we gewekt door een hittegolf die door onze kamer raasde. Opnieuw werd het een superwarme dag en konden we wel wat wind gebruiken. Helaas was deze nergens te bespeuren.
We hadden nog altijd geen nieuws gekregen voor een nieuwe vlucht, dus bleven we nog een dagje langer in Maweni. Hoogstwaarschijnlijk gaan we zaterdagavond naar huis, maar dit is nog niet zeker, want we staan op de wachtlijst. Hopelijk weten we een ruime tijd op voorhand wanneer we naar huis kunnen gaan, zodat we nog snel al onze spullen bijeen kunnen rapen. Het meeste zit in onze valies, maar het toiletgerief en enkele kleren natuurlijk niet. Vrijdag en zaterdag zal het uiteraard een stressdag zijn, want we zouden graag wat meer zekerheid willen hebben.


In de ochtend kwamen we maar traag op gang. We zaten eerst even buiten en babbelden dan met ons drieën wat.(Kathy, Stephanie en Annelies). Al snel merkten we dat het middag was en we honger begonnen te krijgen. Plots hadden we alle drie reuzentrek in Afrikaanse potatoes. Annelies en Stephanie gingen op zoek achter dit lekkere eten, terwijl Kathy even het toilet een bezoekje bracht.
Helaas moesten we met lege handen terugkomen, want de mevrouwen die deze lekkerheden maken waren nergens te bespeuren. Jammer maar helaas moesten we iets anders zoeken om te eten. We besloten dan maar om wat yoghurt te eten en een boterham, maar het heeft ons ook wel gesmaakt ook al hadden we meer zin in iets typisch Afrikaans.


Na onze lunch werkten we even wat voor school, want dit moest uiteraard ook gebeuren. We proberen iedere dag toch een beetje te werken, zo moeten we minder doen als we thuiskomen.
Rond een uur of vier hadden we het alle drie een beetje gehad en trokken we naar Ukunda. We brachten een bezoekje aan de familie van Rene en die ontvingen ons met open armen. Vooral de twee kleine kindjes die er wonen, want zo hadden ze weer drie mensen om met hun te spelen en het zijn dan nog blanke mensen.
De mama van Rene maakte ondertussen lekker Afrikaaks eten klaar voor ons, zodat we vanavond niet hoefden te koken. Ze stopte dit allemaal mooi in potten die we dan later mochten teruggeven.


Rond 18.00 uur trokken we naar huis en aten we met zijn drieën deze heerlijke maaltijd op. Daarna was het tijd om even wat te relaxen. We luisterden wat naar muziek, babbelden over van alles en nog wat, sommige vielen zelf even in slaap en nog zoveel meer.
Het werd een leuke en gezellige avond. Misschien gaan we deze avond nog iets gaan drinken met z’n allen, maar dit is nog niet zeker. We zullen eerst kijken wie er zin heeft en hoe laat het is.


Tot later iedereen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten