maandag 12 april 2010

Jambo ! Zondag 11 april 2010






Vandaag stonden we op rond een uur of 9.00. We hadden een heerlijke nachtrust achter de rug die ons echt deugd heeft gedaan. Na een verfrissende douche en een lekker ontbijt, gingen we meteen over tot een taakje die we steeds minder en minder leuk vinden, namelijk het wassen van onze vele kleren. Doordat we warm water wilden gebruiken om sommige kleren helemaal proper te krijgen, wasten we deze in huis. Alles verliep heel vlot, maar soms kon dit wel eens voor bijna een valpartij zorgen. Het wassen van de kleren zorgde ook voor de nodige insiders en hilariteit door de leuke achtergrondmuziek die speelde. Sommige kleren hingen we buiten op te droge, maar de vele wind gingen namelijk gaan vliegen dus besloten we om die maar in onze dressing te laten drogen. Onze dressing komt steeds voller en voller en onze kast leger en leger, maar zo hebben we een goed overzicht op al onze gewassen kleren.

Na het wassen van de kleren was het tijd om even wat te relaxen, want vandaag hadden we besloten om eens lekker niets te doen. We maakten enkele legpuzzels, sudoku’s, bekeken wat foto’s, genoten wat van een partijtje voetbal … Het werd een leuke ochtend, die al snel middag werd. We aten opnieuw een kleinigheid, want door de warmte hebben we namelijk niet zoveel honger
.
Al snel werd het tijd om even naar de bank te gaan om opnieuw te proberen of Stephanie geld kon afhalen. Met de camera in hand trokken we op weg en maakten we nog enkele sfeerfoto’s van the village, de mensen, de plaats waar de bank zich bevindt en nog zoveel meer. We kwamen vriendelijke mensen tegen, maar ook dronken mensen wat eigenlijk niet zo leuk is. Eenmaal aangekomen in de bank was het tijd om de kaart in de gleuf te stoppen, met een bang hartje wachten we geduldig af en jaja, eindelijk de bank kon nu wel geld geven aan Stephanie. Gelukkig dat we waren trokken we meteen naar het fruit-en groentenkraam waar we heerlijk fruit kochten die we onderweg al wat oppeuzelden,want we hadden nog een lange wandeling voor de boeg. Namelijk onze wekelijkse afspraak bij Kim 4 love. Onderweg kwamen we enkele vrienden tegen en trokken we na onze babbel met zijn tweeën naar de 40 thieves om daar wat fris water te drinken, want we hadden namelijk heel veel dorst.

Na het drinken van ons heerlijk fris water en van de goede babbels zetten we onze tocht verder naar Kim 4 love. Deze keer werden we niet lastig gevallen door beachboys, maar dit kwam waarschijnlijk omdat er enkele vrienden meewandelden.

Eenmaal aangekomen zochten we meteen een plaatsje om te zetten, maar helaas was dit niet mogelijk. Er was zodanig veel volk dat alle stoelen en tafels bezet waren, dus besloten we maar om recht te staan en al staande te genieten van de muziek, het mooie weer, de vriendelijke mensen, de pracht rondom ons… We kwamen opnieuw enkele kinderen tegen van school en sloegen even een praatje met hen. Ze vroegen ons of we ook nog op school zouden zijn als ze terug opent, maar helaas moesten we deze kinderen teleurstellen. We merkten beiden dat het moeilijk was zowel voor ons als voor hen. Er zullen nog vele traantjes vallen als we hier weg moeten, maar daar willen we nog niet te veel aan denken. Vandaag trokken we ook voor de eerste keer naar boven in het gebouw van Kim 4 love. We merkten al snel dat het daar leuk was en je een goed overzicht had over het domein. Van op een verre en hoge afstand, maar goed uitzicht keken we naar de kinderen die opnieuw dansten. Er werd terug gekozen wie de beste danser/danseres was en daarna trokken we richting de straat om daar een matatu te nemen naar huis, want het was jammer genoeg al donker om nog naar huis te wandelen.

Met een overvolle matatu trokken we richting huis. We zaten echt allemaal op elkaar opeen, wat er voor zorgde dat het heel warm werd in de auto. Gelukkig werd het al snel tijd voor ons om uit te stappen en moesten we niet in een overvolle matatu naar Ukunda zoals de vele andere mensen in de auto. Het laatste stukje deden we te voet, maar dit vinden we helemaal niet erg, want onderweg kwamen we iemand tegen die we kenden die ook die weg uit moest.

Als we thuis waren aten we een heerlijke boterham met een eitje, wat ajuin en schijfjes tomaat en we moeten zeggen, we zullen dit nog eens eten, want het heeft ons echt gesmaakt. Nu typen we nog snel de vlug en zullen we nog naar een filmpje kijken, want daar hebben we wel wat zin in.

Daag iedereen…

Geen opmerkingen:

Een reactie posten