dinsdag 20 april 2010

Karibu sana! Dinsdag 20 april 2010




Vandaag werden we wakker gemaakt door de hitte rond een 8.30 uur. We hadden eigenlijk niet zo goed geslapen, want beiden hebben we deze nacht zitten draaien en woelen in ons bed. Er werd ook heel wat gebabbeld in onze slaap en het toilet werd ook een paar keer bezocht. Zou dit komen door onze lange, afwachtende dag van gisteren? Ja inderdaad, dat denken wij ook.
Gelukkig konden we er deze morgen mee lachen en maakten we er enkele grapjes over het vliegtuig. ‘dames en heren gelieve jullie veiligheidsgordels aan te doen, want binnen enkele minuten komen we terug aan in Maweni.’ Gisteren konden we er namelijk niet zo mee lachen.


We namen meteen een klein ontbijt en namen een verfrissende douche, want het werd opnieuw een hele warme dag vandaag.
Na ons dagelijks ritueel gingen we meteen aan de slag. We haalden onze laptops tevoorschijn en onze boeken voor school en begonnen terug wat aan het voorbereiden van onze stage. Helaas kunnen we niet alles maken, want daarvoor hebben we te weinig informatie of weten we de beginsituatie niet.


Doordat we zo druk bezig waren met foto’s uit te wisselen, te werken voor school en wat was te doen verloren we al snel de tijd uit het oog. We merkten dat het ondertussen 16.00 uur was en we hadden nog steeds geen middagmaal benut, maar we hadden dan ook niet veel honger. We warmden snel wat eten op die we nog hadden staan in onze koelkast en daarmee vulden we onze maag. Het werd rijst met wat vlees en een heerlijke saus met aardappelen… Mmmm… heerlijk was het. Na het eten deden we zoals altijd onze afwas en maakten we ons klaar om naar de bank te gaan.


Vol goede moed stapten we door de hiite door naar de bank hier niet zo ver vandaan. Eenmaal daar aangekomen zagen we dat het geldautomaat kapot was en we dus niets van geld konden afhalen. Dat was wel jammer, want met 150 chilling kan je niet zoveel doen. We besloten om een halfuurtje te wachten en gingen dan maar een beetje verder op een trap zitten. Ondertussen maakte Kathy Stephanie haar vlechtjes los, want die begonnen serieus op haar systeem te werken door te werken. Het losmaken van de vlechten kwam goed uit, want eens het gedaan was, was ook het geldautomaat in orde. Wij mochten als eerste proberen om geld af te halen en bingo het was prijs daar kwam ons geld uit het automaat gerold. We waren superblij, want we moeten het geld delen doordat Kathy haar bankkaart kapot is en voor de laatste dagen dat we hier nog blijven hebben we toch nog wel wat eten nodig. We trokken meteen naar de winkel en deden de nodige boodschappen voor de week dat we hier nog zijn, want anders moeten we morgen op onze kin kloppen.


Nadat we thuis kwamen van de winkel, maakten we nog even een tussenstop om krediet te halen om vanavond met het thuisfront te skypen, want dit is toch al een tijdje geleden. We hebben wel al veel telefonisch contact gehouden, maar als je je familie eens kan zien via de computer kan dit wel eens deugd doen.


Ondertussen hebben we ook al terug een beetje onze was gedaan, zodat onze valies niet begint te ruiken en hebben we wat kleine dingen verder afgewerkt voor school.
Deze avond gaan we waarschijnlijk gaan uit eten, maar dit is nog niet zeker. We zullen zien hoe laat het is en of we nog zin hebben, want we zijn allebei een beetje moe doordat we deze nacht niet zoveel hebben kunnen slapen. Hopelijk kunnen we vannacht eens goed slapen en kunnen we morgen weer wat werken en genieten van Kenia.

Tot later iedereen !!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten