zondag 18 april 2010

Karibu Sana! Woensdag 14 april 2010






Vandaag stonden we wat vroeger op dan normaal, want we hadden een druk programma voor de boeg. Na een stevig ontbijt en een frisse douche gingen we naar de bank om wat geld af te halen. Jammer genoeg hadden we wat pech want Kathy heeft problemen met haar kaart en kan niets van geld afhalen, maar gelukkig heeft Stephanie geen problemen en kan Kathy wat lenen van Stephanie.

Daarna zijn we naar Kebene gegaan om afscheid te nemen en om nog wat spullen en kleren achter te laten die we niet meer nodig hebben. Ze waren heel blij met het gerief en zeiden dan ook duizend keer Thank you, Thank you, … De kleren en de schoenen probeerden ze onmiddellijk en de douche gel deden ze onmiddellijk open om eraan te ruiken. We zagen vele blije gezichten en dat doet ons wel goed.

Daarna gingen we naar Ukunda om nog enkele dingen te kopen. Ondertussen konden we ook nog even dag zeggen aan de familie van een van onze vrienden, want misschien zullen we ze niet meer zien voor we vertrekken, maar onderweg stopten we eerst nog even bij Socofas omdat we ook nog enkele dingen hadden voor hen zoals: handschoenen, naalden, spuiten en enkele medicijnen. De dokter was heel blij met al ons gerief en dat vonden we superleuk. Na ons afscheid trokken we verder met de Matatu naar Ukunda.

Eenmaal aangekomen in Ukunda bezochten we onmiddellijk de familie van Rene. We waren opnieuw heel welkom en we voelen ons echt thuis bij deze familie. We moesten dan ook blijven voor het avondeten, wat superleuk en lekker was. We aten lekkere ugali met kip en een koud slaatje. We aten dan ook op zijn Afrikaans met onze handen en op de grond. Het was eens leuk om op een andere manier te eten.

We aten ons buikje rond en keken daarna nog even naar de telvisie en raar maar waar we konden zelf naar de Belgische televisie kijken. Zo konden we kijken naar thuis en het nieuw op de Hollandse zender. Daarna trokken we naar huis en keken we nog gezellig met z’n tweetjes naar een filmpje en trekken we voor de laatste keer naar Shakatak.

Tot morgen allemaal !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten