dinsdag 6 april 2010

Jambo iedereen !! Zaterdag 3 april 2010






Na een leuke en gezellige avond te hebben, was het al vlug zaterdag. We stonden om 8.00 uur op, want een dagje Mombasa stond voor de deur. We keken er enorm naar uit, om eens door Mombasa te wandelen en niet met een auto.

Eerst trokken we naar Ukunda om daar vrienden op te pikken die ons zouden rondleiden. We werden vriendelijk en warm ontvangen door de familie en kregen shapati (soort pannenkoek) en lekker thee aangeboden. Daar konden we uiteraard geen nee tegen zeggen. We sloegen even een praatje en amuseerden ons te pletter. Nu hebben we er al beter kennis mee gemaakt en we worden zelf deze week eens verwacht om daar lekker pilow te gaan eten. We verlangen al!!
Na even wat gepraat te hebben was het tijd om te vertrekken.
We stapten over in een Matatu richting Mombasa en trokken onze ogen echt open, want er was heel veel volk langs de straat. Gelukkig hadden we veel plaats in de matatu, want het was opnieuw verschrikkelijk warm.

Na een hobbelige weg achter de rug te hebben gehad kwamen we eindelijk aan bij de ferry. We hadden veel bekijks want ze hadden waarschijnlijk nog niet veel muzungu’s gezien op de ferry met enkele Kenianen. Het was superplezant op de ferry, want het briesje die aanwezig was mocht er best zijn.


Daarna stapten we opnieuw over in een matatu, maar al snel hadden we het wat gehad. Het was er ontzettend druk. Het is precies één groot mierennest dat je daar ziet. Je moest echt ogen op je rug hebben of anders was je in een paar minuten geplet tussen enkele matatu’s.
We hadden totaal geen idee waar we zouden uitstappen, maar al snel zagen we in de verte het mooie parelwitte strand en de mooi helderblauwe zee. Helaas hadden we ons zwemgerief niet mee, maar daarom was het niet minder genieten.

Op een terrasje met een lekkere baridi (koude) cola in de hand genoten we van de achtergrondmuziek en van het strand. Als je goed keek in het water waren het enkel maar hoofden die je zag. Zoveel volk op een strand hadden we nog nooit gezien. We maakten ook even een korte wandeling en trokken daarna terug naar onze tafel waar we opnieuw iets heerlijks fris bestelden, want met die warmte was dat wel nodig.
We aten een heerlijke portie frieten, terwijl we aan het kijken waren naar enkele optredens. We zagen onder andere Michael Jackson, Greace en nog zoveel meer. Het was echt genieten geblazen en dat deed wel deugd. Na al dat moois gezien te hebben was het tijd om eens te verleggen van plaats.
Met z’n allen namen we opnieuw een Matatu richting een gezellige plaatselijke bar waar we even konden genieten van de prachtige Keniaanse muziek en enkele optredens.

Omdat er maar om het uur een ferry is in de avond trokken we opnieuw met de matatu richting ferry. Het werd even lopen, want door het vele verkeer hadden we even stilgestaan, maar gelukkig waren we nog net op tijd. We schrokken echt dat er ’s avonds evenveel volk op de ferry zit zoals overdag. Voor de zoveelste keer van de dag was het tijd om terug een matatu te nemen, maar tot overmaat van ramp bleef die een uur wachten tot de volgende ferry aankwam om zo meer mensen te kunnen meenemen.

Toen we thuis kwamen kropen we onmiddellijk in ons bed, want het was een hele leuke, maar lastige dag geweest. Jammer genoeg hebben we niet zoveel foto’s, want met je camera open en bloot rond te lopen is om problemen te zoeken. Gelukkig hebben we al die mooie herinneringen in ons hart en kan niemand ons die nog afnemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten